Галерија од фолклорното дефиле низ Широк сокак

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во Битола вчера почна 45 издание на Републичкиот фестивал на народни игри и песни Илинденски денови. Пред официјалниот старт на фестивалот, традиционално низ Широк сокак се одржа фолклорното дефиле. Атмосферата ви ја пренесуваме низ фотографиите на Димитар Петковски.

53

52

51

49

46

45

36

35

34

32

30

23

19

18

17

16

13

12

10

9

8

7

4

1

2121

 

Share.