ГДОМ од кај офицерскиот дом, Протестирам од Магнолија

0
2062

По викенд паузата, денеска се собраа и ГДОМ и Протестирам во Битола. Едните сега од кај офицерскиот дом во Битола, а другите од плоштадот Магнолија.

13084205_10208194959023240_552058573_n

ГДОМ со марш низ Широк сокак за подршка на политиките на власта, одржување на изборите на 5-ти јуни и против аболицијата за Заев и Верушевски.

13081632_10208194893301597_248235421_n

Протестирам со т.н. Шарена револуција од плоштадот Магнолија кон зградата на општина Битола, со барање за поништување на одлуката за аболиција, повлекување на одлуката на 5 јуни да има избори и оставка од Талески.

13101327_10208195021024790_939543424_n

Инаку вечерва за време и на двата настана, во Битола повремено врнеше дожд.

13090177_10208195022064816_75576525_n