ГДОМ веќе трета недела по ред организира собири во Битола

0
1192

„За Македонија се работи“ е пораката која синоќа ја испратија од собирот што во Битола го организираше Граѓанското движење за одбрана на Македонија (ГДОМ), како контрапротест на антивладините протести на здружението Протестирам. Собирот на ГДОМ е со барање за предвремените парламентарни избори на 5-ти јуни како начин за надминување на долгата политичка криза во земјата,

Го осудија уништувањето на фасадите на институциите и во Битола и споменикот на Филип Втори.