ГДОМ за последните случувања во Битола

0
1187

-За нас демократијата е аршинот. Оние на кои им одговара демократијата и гласот на народот посегаат по двојни аршини. Кога тие напаѓаат тоа е модерен израз а кога истото им се случува ним тоа е напад. Кога тие кои вознемируваа почувствуваат само дел од она што веќе долг период го приредуваат кај битолчани, има жалење и повикување на некои си движења. Досегашните повици на мирни собири и досегашните апели за почитување на светите вредности не беа слушнати и не беа разбрани . Беа вознемирувани граѓани во своите домови . Немаше одзив и разбирање од страна на оние кои не си ја сакаат ни сопствената земја. Сега оддеднаш имаат двојни аршини, рече меѓу другото Стефан Бојаџиев од ГДОМ-Битола