Герила акција на Битолското движење

0
2927

Герила акција на Битолското движење на прес конференцијата што напладне се одржа на магистралниот пат Битола – Ресен  каде е во тек реконструкцијата на патот. Со транспарент „ Честито аболиција“ и печатени пари со ликот на градоначалникот, се појавија таму во моментот кога се подготвуваа градоначалниците и министерот да ја одржат прес конференцијата.

TALEVSKI-PARI

Освен Талески беше присутен и градоначалнкот на Ресен Ѓоко Стрезовски,  министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски и директорот на ЈП Државни патишта Александар Стојанов.