Го убив детето за да се одмаздам за руските напади во Сирија

0
1175

Дадилката која е обвинета за обезглавувањето на 4-годишното девојче и која мавташе со детската глава среде Москва рече дека злосторството го направила во знак на одмазда за „Воздушните напади на Путин во Сирија“, пишува Раша Тудеј.

Покрај тоа, се појавија и информации дека жената била пациент во установа за лица со нарушено ментално здравје во Узбекистан.

Регионалната ментална болница Самарканд во Узбекистан во средата потврди дека Бобокулова била нивен пациент и боледувала од акутна шизофренија од 2003-тата година.