Голем АКТО музички настан вечерва во Фрижидери

0
4267

Фестивалот АКТО продолжува со полна пареа и денеска, во сабота, а на програмата се предвидени повеќе дискусии, како и главната музичка вечер на која ќе настапат Дисциплина Кичме, Фолтин, Џимпстер, Мајк Стева и многу други локални диџеи. Влезот на сите настани и концерти е бесплатен, а ќе се собираат донации за жартвите на поплавените подрачја.

tera7

Од 21 часот во поранешната фабрика Фрижидери ќе се случува најамбициозниот акто музички настан досега на овој фестивал.

tera3

 

MAIN STAGE
TI / SRB
FOLTIN / MKD
DISCIPLINA KITSCHME / SRB
RIKVERC / MKD
JIMPSTER /freerange/ UK
MIKE STEVA / Yoruba Records. Deeproots Music / AUS
MACHKI /Pollux/ MKD
21.00ч., комплекс хали „Фрижидери“

FRINKO STAGE
GORAZD / MKD
BOBBAN MANEVICH / MKD
BERKANT KIDASZ / MKD
KRISTIJAN PETROVSKI/ALTERNATIVA

tera1