Голем пожар на грчкиот остров Хиос

0
600

Голем пожар изби синоќа на грчкиот остров Хиос.

Засега огнот на претставува закана за населените региони. На островот дува силен ветер, кој го отежнува гаснењето на пожарот.

Во совладувањето на огнената стихија учествуваат 32 пожарникари, со 12 противпожарни возила, 30 доброволци, еден авион и еден хеликоптер.