Голема акција во Прилеп, уапсени пет судии

0
235

Неколку судии од Прилепскиот суд денеска се уапсени во голема полициска акција, потврдија за МТВ од МВР.

Станува збор за пет судии кои се осомничени дека овозможиле осуденик со пресуда за убиство на 10 години затвор да биде на слобода.
Од МВР засега не откриваат повеќе детали.