Голема експлозија избувна на фудбалски натпревар

0
506

Експлозија и пожар прекинаа фудбалски натпревар од втора лига во Романија.

Едно лице загина, а пет се повредени во несреќата што се случила во фабрика во непосредна близина на стадионот.

Натпреварот меѓу екипите Брашови Рамнику Валчеа веднаш бил прекинат.