Голема полициска акција во Истанбул

0
393

Припадници на антитерористичката полиција во Истанбул изутрината спровеле голема операција во квартовите во кои се наоѓаат седиштата на неколку групи на екстремната левица. До ова дојде откако вчера беше отворен оган врз премиерската палата во центарот на Истанбул.