Големо невреме во Франција

0
795

Двајца возачи загинаа во силната бура „Зевс“ на француското крајбрежје. Врз нивните автомобили паднале дрва кои биле откорнати од ветрот со брзина од 193 км/ч. 600.000 домаќинства останаа без електрична енергија. Последното вакво невреме се случи во 1999 година кога загинаа десетина луѓе, а три милиони домови останаа без струја. Тројца тинејџери биле тешко повредени додека оделе на училиште, додека други четири дечиња биле полесно повредени при рушење на училишниот покрив во југозападот на земјата.