Google го честита Националниот празник на Македонија

0
522

Еден од најголемите интернет пребарувачи Google, од синоќа на полноќ на својата почетна страница ги постави македонскот знаме и пејзаж од Македонија, во чест на Денот на независноста 8-ми септември.

Google беше прв што го честиташе Националниот празник на Македонија, а истото го сторија и другите интернет пребарувачи Mozilla и Internet Explorer.