Гордана Хаџи-Николова Малашев со изложба во Битола

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Изложбата на скулптури на авторката и член на ДЛУБ – Гордана Хаџи-Николова Малашев од Гевгелија, беше презентирана во Битола.

Таа минатата година се претстави во Берлин,во Прима центарот.
заедно со уметниците Димитар Солаковски и Љубица Мешкова Солак .

Програмата на ДЛУБ. покрај изложбите на битолските уметници, е збогатена со изложби на уметници од повеќе градови од Македонија.

Малашев e дел од манифестацијата во Софија, по повод една деценија од отварањето на Македонскиот Културно-информативен центар , на која манифестација учествуваат и повеќе уметници од Македонија.

Share.