Гореше дабова шума во ресенско

0
738

фото: Архива

На 18.04.2016 година околу 17.00 часот во Ресен настанал пожар помеѓу с. Златари и с. Сопотско при што биле опожарени неколку хектари дабова шума. Се преземаат мерки за гасење на пожарот, како и за утврдување на причините за настанување на пожарот.