Гореше деградирана шума

0
571

Вчера во пожарот кој се појави на ридот над патот Битола-Ресен локациски во близина на бензиската станица на Лук оил, горела трева и деградирана шума на околу 2-3 хектари, рекоа за Тера од противпожарната единица на градот.

Доцна вечерта успеале да го изгаснат. Инаку на оваа локација пред десетина години во голем пожар изгоре голем дел од шумскиот фонд.