Гореше покривот на Австрискиот Парламент

0
359

Во зградата на Парламентот на Австрија утрово во 6.30 часот избил пожар што го зафатил покривот на зградата, јавија локалните медиуми.

Небото над Виена било прекриено со густ црн чад кој се проширил на неколку километри.

Пред Парламентот има многу возила на итна помош, а противпожарните единици за кусо време успеле да го изгаснат пожарот.

http://novatv.mk