Град и грмотевици на врвот Пелистер

0
4986

Попладнево Битола беше под дожд, а врвот Пелистер под град. Таму денеска попладне и грмотевици и град.

Фотографијата ја искористивме од Инстаграм профилот на Јонче Илиевски-Мурато кој денеска ја направи на врвот Пелистер.

Од утре следува период на стабилизација на времето, се враќаат сончевите денови и високите дневни температури.