Графити „ Војводина = Каталонија “ осамнаа во Нови Сад

0
2376

 

Графити „ Војводина = Каталонија “ осамнаа на фасадите на неколку згради во Нови Сад, главниот град на српската автономна област Војводина.

Графитите се потпишани од организацијата Млада Војводина, пишува белградскиот весник „Блиц“.

Нацртан бил и грбот на Војводина – три ѕвезди.