Граѓаните да не ја земаат правдата во своите раце

0
528

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски на прес-конференција најостро го осуди нападот со огнено оружје врз поранешниот министер за здравство Никола Тодоров.

„Без оглед на мотивите, огорченоста и причините за ваквиот напад, правото на живот на секој граѓанин е неприкосновено право“, вели министерот спасовски.

Тој изјави дека во изминатите години бил урнат системот на владеење на правото и правната држава, а групата партизација на институциите придонеле до тоа граѓаните да ја изгубат довербата и да бараат начини за постигнување на правдата.

Спасовски вели дека како министер за внатрешни работи го осудува сите кривични дела и секое нарушување на безбедноста на граѓаните и на државата. Тој вели дека ќе се преземат сите активности за враќање на довербата на граѓаните во МВР.

Министерот упати повик до граѓаните да не ја земаат правдата во своите раце.