Граната на пругата Битола-Грција

0
630

На 14.11.2015 година во 09,00 часот во во атарот на с.Кременица-битолско при изведување на градежни работи на железничката пруга Битола-Грција пронајдена била артилериска граната калибар 75мм, која потекнувала од Првата Светска Војна. Истата е подигната од местото на настанот од страна на ДЗС и дадена за понатамошна постапка.