Граната од Прва светска војна пронајдена во битолско Крклино

0
1233

На 13.10.2015 година околу 08,20 часот во с.Крклино-битолско на м.в. „Хиподром“ при изведување на градежни работи пронајдена е една стара неексплодирана артилериска граната со кал.75 мм со потекло од Првата Светска Војна. Од страна на ДЗС истата е подигната и предадена за понатамошна постапка.