Грчката полиција иселува мигранти од импровизиран камп кај Поликастро

0
366

Полицијата во Грција денеска почна со иселување на мигранти од импровизиран камп во Поликастро на границата со Македонија.

Мигрантите со автобуси ќе бидат префрлени во прифатни центри во регионот. Во импровизираната населба на околу 20 километри од границата со Македонија имаше околу 1.800 мигранти.

Расчистувањето на кампот е дел од стратегијата на Грција да спречи концентрација на мигранти во лоши услови, наведуваат западни медиуми. Во Грција моментно има повеќе од 50.000 мигранти.