Грчкиот авион навлегол во македонски воздушен простор?

0
746

Според информациите во 10:30 часот грчки воен авион од типот „Фантом“ навлегол во македонскиот воздушен простор.

Извори на Телма тврдат дека авионот навлегол околу еден километар во македонски простор по што се вратил на грчка територија.

Авионот бил дел од група авиони кои летале над Идомени во рамките на акцијата за справување со бегалската криза во овој дел на Грција.