Грчкиот претседател бара самит на ЕУ за кризата со мигрантите

0
245

Грчкиот претседател Прокопис Павлопулос предложи да се одржи самитот на лидерите на Европската унија на кој ќе се дискутира за се поголемиот број мигранти и бегалската криза и повика на поблиска соработка со Обединетите нации.

За време на состанок со министерот за здравство, Панајотис Курублис, Павлопулос рече дека миграциската криза „не е само прашање на безбедноста, туку исто така, и хуманитарна криза“.