Грција не им одобри азил на седум турски војници

0
367

Грчката Влада го одби барањето за азил на седуммина од осумте турски војници, кои по неуспешниот воен пуч од Турција со хеликоптер побегнаа во Грција. Одлуката за последниот од нив е неизвесна.

Турските војници изјавија дека се жртви на билатералната политика која воопшто не ги зела предвид европското и меѓународното право.

Анкара во август официјално го побара екстрадирањето на војниците, обвинувајќи ги за учество во неуспешниот државен преврат.