Грција не може да се справи со бранот мигранти

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Грчкиот премиер Алексис Ципрас денеска изјави дека инфраструктурата на неговата земја не може да се справи со илјадниците мигранти кои пристигнуваат на бреговите на Грција од со војна зафатените Сирија и Авганистан. „Сега е време да видиме дали Европската унија е Европска унија на солидарност или Европска унија во која секоја земја се обидува да си ги заштити сопствените граници“, изјави Ципрас. 

Share.