Грција очекува нови 100.000 бегалци

0
761

Комесарот на Европска унија за миграција,Димитрис Аврамопулос предупреди дека во Грција до крајот на месецот можат да пристигнат уше 100.000 мигранти. За време на посетата на Атина, тој посочи дека е потребно да се сменат правилата за азил за да се намали тензијата.