Грците фатени на дело како огранизирано ги праќаат мигрантите преку граница во Македонија

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Телевизиски камери ги фатија грците како организирано ги собираат мигрантите и ги испраќаат преку граница во Македонија. МТВ снимаќи репортажа од граница, во кадар фати како грците полнат автобус со мигранти.

 

Грција уште во февруари годинава, престана да врши евидентирање на имигрантите кои на нејзина територија влегуваат преку море.
Иако земјата спаѓа во шенген зоната, нивната рамнодушност за обезбедување на северната граница, на ризик ја изложува Македонија.
26 кампови со илегални мигранти има во Грција, а бројот на бегалци од земјите на Блискиот Исток и Африка кои се сместени таму бори неколку десетици илјади.
Share.