Грците рекоа Охи, но не и битолчани за грчките плажи !

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Актуелната економска криза во Грција не претставува пречка за битолчани кои одлучиле својот летен одмор да го поминат во некое од грчките летувалишта . По информациите во странските медиуми дека странците ги откажувале резервациите кај нас состојбата не е таква. Од ТА Теотравел велат дека досега нема откажување на резервации и аранжмани во нивната агенција

„ Досега немаме откажано резервација за летовање во Грција во нашата агенција. Се се одвива нормално и нормално си одат граѓаните на закажаните туристички дестинација, и сметам дека нема место за паника”, изјави Силвана Ујкиќ ТА Теотравел-Битола
Оние граѓани кои што се вратиле од одмор во Грција во Теотравел пренеле дека во грчките туристички места не се чувствувале никакви промени. Од ТА Теотравел со препорака до битолчани со себе само да си носат готовина.
Од ТА Теотравел велат дека и покрај се за битолчани сепак останува најпривлечна Грција за летовање, младите Закинтос а фамилијарните Олимписка ревиера. Оваа година имало интерес и за Албанија и за Турција .
Share.