Груевски за затворените дуќани во Старата чаршија

0
1112

-Едно од карактеристиките на 12 годишното владеење на ВМРО-ДПМНЕ во Битола е уништувањето на битолската чаршија. Никогаш повеќе немало затворени катанци, никогаш повеќе спуштени кепенци и натписи на дуќани се издава и се продава. Ако секаде во светот градските чаршии можат да работат може и битолската. Спремни сме и сакаме во наредниот период да преземеме низа мерки со кои ќе ја оживееме битолската Старата чаршија. Нема да се страмиме од работа, нема да се страмиме од идеите на граѓаните. Отворени сме кон сите и ќе примениме се, овај дел од градот да заживее и да го добие вистинскиот лик, односно она што го сакаат битолчани, вистинска чаршија со многу луѓе и со многу промет, изјави Валентин Груевски, носител на советничка листа.