Груевски, Заев, Ѓеоргиевски, Богоевски во четворката

0
477

Пред истекот на законски определениот рок, сите партии и коалиции кои ќе учествуваат на предвремените парламентарни избори на 11 декември во Државната изборна комисија ги поднесоа кандидатските листи за пратеници. ДИК има рок од 48 часа од доставувањето да ги разгледа и потврди листите. Ако се констатираат неправилности, ќе им укажат на подносителите, кои ќе треба да ги тстранат тие неправилности во период од 48 часа.

mkd-292775 mkd-292776 mkd-292777mkd-292778mkd-292779mkd-292780www.mkd.mk