Грузија се приближува кон НАТО

0
465

Генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг изјави дека Грузија се приближува кон Алијансата со тоа што прави реформи и што придонесува за безбедноста во регионот. Столтенберг ова го рече на состанокот на Комисијата НАТО, Грузија. Грузија стана земја кандидат за НАТО во 2011 година.