Хан и четворката на иста маса

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Еврокомесарот Јоханес Хан ја заврши серијата билатерални средби со лидерите на четирите партии-потписнички на Договорот од Пржино, на кои беше запознат со нивото на досегашната реализација на обврските, односно со партиските ставови дали се исполнети сите услови на 24 април да се одржат фер и кредибилни избори.

По билатералните средби, во резиденцијата на ЕУ во скопската населбата Пржино започнува заедничка и клучна средба на Хан со лидерската четворка, на која треба да падне финалната одлука – дали Македонија ќе влезе во изборен процес во април. Од тоа ќе зависи и дали ќе биде ефектуирана депонираната условна оставка на премиерот Никола Груевски.

Share.