Хан утре доаѓа во Македонија

0
331

Јоханес Хан, Еврокомесарот за проширување и добрососедска политика в понеделник доаѓа во Скопје, за да провери до каде се реформите неопходни за интеграција на земјата во ЕУ како и за реализација на планот 3-6-9 на Владата. Инаку, минатата недела, европратеникот и известувач Иво Вајгл,  го иницираше проектот Жан новиот институт на Европскиот парламент кој треба да биде дијалог меѓу овој парламент и македонскиот парламент.