Хоби и љубов – околу 200 автограми од познати личности

0
1048

Се започнало пред 6 години. 15 годишниот битолчанец Филип Етмишовски има интересно хоби. Собира автограми од познати личности ширум светот. Додега вели дека има соберено околу 200 автограми меѓу кои се на Владимир Пустин, Медлин Олбрајт, Симеон Саксобурготски, Елтон Џон и многу други. Вели дека најдраг му бил автограмот од Владимир Путин, бидејќи имало посебно значење за неговата

putin

– Автограмот од Владимир Путин ми е најдраг бидејќи го добив на мојот роденден, вели Филип Етмишовски

Бидејќи се работи за познати личности, постапката да се дојде до автограм , вели не е лесна . Пред нашата камера праќаше I-mail до првиот претседател на Словенија Милан Кучан. Вели дека најтешко ги добива автограмите од политичарите на Балканот. Од Македонија го има автограмот само од претседателот Ѓорге Иванов и од поранешниот премиер Хари Костов

До денес имал испратено над 150 протоколарни писма насекаде низ светот . За автограмите бил емотивно поврзан.Во иднина сака во неговата колекција да се најде и името на американскиот претседател Барак Обама