Хуманитарен концерт и 10 години хуманитарна организација Утешител

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Само она што ќе го дадеш од срце и со љубов, останува вечно твое, -вака започна хуманитарниот концерт во организација на училиштето за Православна христијанска веронаука „Св. Јован Богослов”.

На концертот учествуваа учениците од Центарот за Православна христијанска веронаука „Св.Јован Богослов” од Битола, децата од хорот Св.Ѓорги Кратовски при храм Пресвета Богородица – Битола, децата од сите градинки во Битола, ученици од О.У. Др. Трифун Пановски, центарот за странски јазици Розета Стоун како и членовите на Асоцијацијата за фолклор Плетенка од Битола

Crkoven_Hor_-_3.jpg

Инаку, оваа година хуманитарната организација „Утешител” од Битола слави 10 години од своето постоење.

Концертот беше од хуманитарен карактер, а собраните средства ќе бидат донирани во народната кујна во Битола.

 

Share.