define('WP_AUTO_UPDATE_CORE', 'minor'); Хуманитарна акција за помош на настраданите во Хрватска - ТЕРА

Хуманитарна акција за помош на настраданите во Хрватска

Храна, вода, хигиенски продукти, бебешка храна, бебешки пелени, прибор за храна и други продукти се собираат во Битола, за помош на погодените од земјотресите во Хрватска. Хуманитарна акција, која самоиницијантивно ја спроведоа битолчанките Драгана Спасевска и Дијана Мицевска.

Каде може да се донира?

Донирале и битолчани и битолските стопанственици.

Апелираат донациите да бидат исклучиво намирници кои сега им се најпотребни.

За оваа хуманитарна акција поддршка добиле и од Хрватската амбасада и Хрватскиот културен центар од Битола.

Доколку сакате да донирате, а од било која причина не можете да посетите еден од маркетите каде има колички за донација, контактирајте ја Драгана Спасевска на Фејзбук, каде воедно има поставено и детали за оваа хуманитарна акција.

Сподели