И Битола дел од Европската недела на стартапи

0
725

За прв пат годинава Битола се најде на мапата на Европската Недела на стартапи која што е креирана со цел да ги обедини евроспките региони во програмата фокусирана на старапи и цели кон поголем еконсомски развој. Денеска на зеднича трибина седнаа претставници од Агенцијата за вработување , претставници на успешни и иновативни бизниси, и претставници од образовните институции , кои дебатираа и разговараа за претприемништвото и како да се развие претприемничката клима во македонија

Денеска локалните претприемачи пред присутните ги посочија наједноставните начини на отварање на фирма и ја споделија нивната успешна приказна. Таква приказна беше пренесена и од Јазично студио Лингва

Од 1 до 5 февруари се одржува Европската недела на стартапи со поддршка на Европската Комисија во 40 држави и над 200 градови во Европа. Настанот се одржа на Технички факултет во Битола