И денеска без успех, преговорите продолжуваат утре

0
437

По двочасовни преговори, ниту денеска нема разрешница на политичката криза. Партиите не успејаа да најдат решение за последното спорно прашање, ингеренциите на Министерот за внатрешни работи.

Американскиот амбасадор Џес Бејли најави дека преговорите продолжуваат утре.

Во текот на изминативе два дена партиите бараа конструктивност, но се обвинуваа меѓусебе за непопустливост.

Засега терминот што циркулира за избори е 11 декември.