И денеска сончево и топло

0
508

И сабота ќе биде сончева, без ветер наутро и навечер, а со повремен слаб ветер преку ден.
Ќе биде потопло за разлика од петок, па во повардарскиот регион максималната температура ќе има вредост околу 36°С, околу 33°С во Пелагонија, Осоговијата и Полог и до 31°С во охридско преспанскиот регион.