И општина Новаци се заштитила од евенутални поплави

0
738

„ Преку тендер избрале фирма која изврши занација и беа затворени 16 пропусти на коритото на Црна река и како превенција се исчисти коритото од големата вегетација. Сега се чисти поситната вегетација“  вели Лазар Котевски градоначалник на Новаци.

Котевски вели дека беше исчистена и река Елешка со што се заврзал протокот на водата и се надева дека нема да имаат проблеми.

Дождовите кои паднаа беа и своевиден тест оти како што вели тој, насипит тоа го издржале.