ИД ја презеде одговорноста за убиството на 30 припадници на геј заедницата

0
637

Џесика Стерн истакна дека Исламската држава ги казнува припадниците на геј заедницата со каменување, стрелање, отсекување глави или со фрлање од високи згради, пренесува АП.
Советот за безбедност првпат се состана по повод прашањето за правата на хомосексуалците, поради што амбасадорката на САД во ОН Саманта Пауер овој состанок зад затворени врати го нарече историски.