Ифтар во Битола

0
2621

Како и секоја година така и оваа Ифтар во Битола, но овој пат во предворјето или терасата на Офицерскиот дом.

Покровител е опшината Бајрам паша од Турција, чиј заменик градоначалник Реџеп Аслсој беше во Битола.

ponedelnik.Still005

Од пред неколку дена има и промени во битолското муфтивство. На местото на досегашниот Плуми Велиу е назначен Амит Расими.

ponedelnik.Still007

Во Битола за оваа пригода пристигна и телевизијата Тек Румели од Истанбул која заедно со општината Бајрам паша се во обиколка на повеќе градови на Балканот каде се организира Ифтар при што преку телевизиски пренос ја пренесуваат атмосферата до нивните гледачи.

ponedelnik.Still008