Илиевски: Спроведување на гас до секој дом

0
2962

-Денес се наоѓаме пред комплексот “Шехерезада”,од каде Талески и ДПМНЕ уште во предизборната кампањата во 2005-та година ветуваа дека ќе започне да функционира ТОПЛАНАТА за Битола, која ќе ги снабдува сите поголеми фирми. Иако не ја направија,во 2013 година ветија и ТОПЛИФИКАЦИЈА  за Битола.Со овој проект бешезамисленаизградба на топловодна мрежа од РЕК Битола со која би се решил проблемот на греење во општинитеБитола, Новаци и Могила.

Повторно лага, овај проект досега требаше да биди готов.
Уште еден проект кој ДПМНЕ и Талески го ветија икој требаше да биди завршен уште во 2016 година е  ГАСИФИКАЦИЈА на Општина Битола. Со овој проект бешепланирано да се обезбеди гас до секое домаќинство, со што би се намалиле нивните трошоци.

Почитувани битолчани,

Спроведување на гас до секој дом ќе биде клучен приоритет на идната локална самоуправа предводена од СДСМ и колацијата. Битола мора да има ГАСИФИКАЦИЈА.

Само заедно со Вас, можеме да гонаправименашиот град подобро место за живеење!, изјави Методија Илиевски кандидат за советник од СДСМ и коалицијата.