„Илинденски денови“ во минатото

0
1282

Порталот BitolaStariFotografii објави фотографија од минатото. На истата се гледа фолклорното дефиле од „Илинденски денови“, пред стариот Театар во Битола. Фотографијата е на битолчанецот Христо Спасевски.

Христо Спасевски на својот фејзбук профил ја има објавено и оваа фотографија од минатото, од дефиле на „Илинденски денови“ низ битолски Широк Сокак.