Илинденски фолклорни разгледници од Битола

0
4359

Денеска почнуваат Илинденските денови во Битола. Домашните ансамбли кои се дел од натпреварувачкиот дел и гостите од странство кои се во ревијалниот дел од програмата, денеска низ улиците на градот го презентираа својот фолклор. Ги имаше на Широк сокак, на плоштадот Магнолија, во Старата чаршија.

Од 18 часот фолклорно дефиле низ Широк сокак до ракометното игралиште каде од 20 часот е свеченото отворање.

Многу профили на социјалните мрежи се фолклорно украсени со учесниците кои го привлекоа вниманието на минувачите.

13680694_10210335441570321_3403112393190643934_n

13706266_10153832438678106_1808871527_n

13866833_10153832401668106_1296608829_n

13866877_10153832433748106_1110572058_n

 

13873094_10210334066095935_6460834807413099717_n

13873216_1284126661605241_779519905777667949_n

13874657_10153832398223106_74558587_n

13876379_1284126561605251_6423634820908099136_n