Илиоски: 10.000 садници за Битола

0
3969

„Битола се гради и развива, напредокот значи повеќе урбани блокови, а зголемениот животен стандард повеќе возила. Затоа сите заедно мораме да планираме и да направиме нови зелени појаси и паркови секаде каде што е можно, во секоја населба, секој двор. За почеток заедно со вас ќе засадиме 10.000 садници дрвја и блоковско зеленило, секаде каде што е можно и ќе утврдиме локации за нови урбано уредени паркови. Парковите не се само прочистување на воздухот, туку и место за рекреација, одмор, релаксација“ рече меѓу другото Зоран Илиоски кандидат за градоначалник на Битола на ВМРО ДПМНЕ и нивната коалиција.