Илиоски за значењето на „Илинденските денови„

0
791

Традиционално со Комитското во изведба на КУД Илинден беше отворен републичкиот фестивал на кој годинава особено интерес привлекоа фолклорните групи од Шпанија и Мексико, кои својот фолклор го презентираа на првата фестивалска вечер.

Фестивалот за отворен го прогласи пратеникот Зоран Илиоски во името на Собранието на Македонија кое е покровител на овој фестивал.