Ин мемориам

0
5788

Денеска на Буковските гробишта во Битола ќе бидат погребани посмртните останки на Веселинчо Спасевски.

Роден во Битола 1962 година каде и што завршил основно и средно гимназиско образование. Високото образование го заврши на градежниот факултет во Скопје.

Беше раководител на подружницата на Македонија пат во Битола.

Беше еден од основачите на ВМРО ДПМНЕ во 1990 година. Извршуваше повеќе партиски раководни функции во неговата матична партија.

Опелото е во црквата Св. Димитриј, а погребот во 12 часот на Буковските гробишта во Битола.